Gegrilde broccoli

Gegrilde broccoli

  • 3 eetl. tamari of sojasaus
  • 3 eetl. balsamico azijn
  • 1 eetl. extra olijfolie virgin, plus meer voor het druppelen
  • 1 broccoli, ca. 900 g, gesneden in 2½ cm roosjes
  • zout, naar smaak
  • 1 eetl. fijngehakte verse peterselie
  • zeezout (optioneel)

Maak een vuur in een grill, laat ongeveer ⅓ van de grill vrij van houtskool, of zet een gasgrill op hoog.
Klop in een grote kom de tamari of sojasaus samen met de azijn.
Voeg de olijfolie toe terwijl u het krachtig doorklopt.
Voeg de broccoli toe en schud dit door elkaar.
Bestrooi het geheel licht met zout.
Plaats een grillmand op de grill en voeg de broccoli toe.
Gril, schud regelmatig, tot de roosjes knapperig zijn aan de randen en mals binnenin, ongeveer 10 tot 12 minuten.
Als u geen grillmand heeft, leg de roosjes dan in één keer op de grill en gebruik een tang om ze vaak te draaien.
Meer werk, hetzelfde resultaat.
Breng de gegrilde broccoli over op een bord, besprenkel met olijfolie, besprenkel met peterselie en eventueel een snuifje of twee vlokken zeezout.

Bron: Sam Sifton
Gepubliceerd door: NYT Cooking

Terug