Gegrilde aubergine

  • 1 aubergine
  • zout
  • 3 trostomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 eetl. olijfolie
  • toefjes basilicum

Snijd de aubergine in 10 plakken van 1 cm dik en bestrooi ze met iets zout.
Leg ze naast elkaar op keukenpapier en dek ze met keukenpapier af.
Leg een snijdplank met iets zwaars erop en laat ze 30 minuten staan.
Snijd de tomaten in 10 plakken.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem in 10 plakken.
Dep de aubergineplakken droog en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
Verhit een grillpan en rooster de aubergineplakken 1 minuut per kant.
Leg ze naast elkaar op een schaal.
Leg de plakjes kaas en tomaat op de aubergineplakken en bestrooi ze met zout.
Druppel er een beetje olijfolie over en garneer met basilicum.

Bron: Lucyvader
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug