Gefrituurde salie

salie1 (2K) salie2 (4K)

Eigenlijk is dit een recept voor de zomer.
Wanneer je een hele bos salie in de tuin hebt staan en geen idee hebt wat je eigenlijk moet met zoveel salie.
Want zegt nu zelf, anders dan af en toe een blaadje hier en daar voor een recept, daar slinkt die bos dus echt niet van.
Van dit 'recept' echter wel en het is een super apart snackje.
Gefrituurde salie knispert in je mond en met een beetje zeezout is het een heerlijk hapje voor bij de borrel.
Het vult voor geen meter, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
Zorg dat je een flink bos salie hebt en haal alle blaadjes los.
Verwarm in een frituur- of koekenpan arachide-olie en frituur de blaadjes, in kleine porties, 10 a 15 seconden totdat ze enigzins donkergroen zien.
Niet te lang erin laten, dan verbranden ze.
Laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi met wat korrels zeezout en serveer meteen.

Bron: Bourgondië

Terug