Gefermenteerde taboulé

Gefermenteerde taboulé

  • 100 g couscous
  • een halve komkommer, in brunoise
  • 1 tomaat, in brunoise
  • 1 sjalot of een halve rode ui, gesnipperd
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 10 g munt, fijngehakt
  • 2 eetl. startervocht *
  • 2 g zeezout en peper naar smaak
  • 2 eetl. olijfolie, voor na de fermentatie
  •  
    • optioneel
  • gepekelde citroen
  • Râs al Hânout

Overgiet de couscous met kokend water tot hij net onderstaat.
Dek af en laat 10 minuten wellen.
Roer de couscous los met een vork en laat hem afkoelen.
Meng met de overige ingrediënten (behalve de olijfolie).
Doe alles in een glazen pot, duw lichtjes aan en sluit af.
Laat 24 tot 48 uur op kamertemperatuur fermenteren.
Staat het deksel bol, dan weet je dat de fermentatie op gang is.
Is de smaak naar je zin, roer er dan 2 eetlepels olijfolie door.
Eet onmiddellijk op of bewaar in de koelkast.

* Door de relatief grote hoeveelheid couscous ten opzichte van verse groenten voeg ik bij deze fermentatie liever wat startervloeistof (=vocht van een andere fermentatie) of gefermenteerde groenten toe.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug