Gebakken saliebladeren

Gebakken saliebladeren

  • ca. 15 verse grote salieblaadjes met steeltje
  • plantaardige olie om te bakken
  • zout
  • citroensap
    • voor het deeg
  • 50 g bloem
  • 50 g maïszetmeel
  • 10 cl koud water of tarwebier
  • 1 snuifje bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei

Klop het ei met water of bier tot het schuimig is en voeg geleidelijk bloem en bakpoeder toe en roer het tot een romig deeg.
Laat het deeg ongeveer 10 minuten opzwellen.
Bestrooi de gereinigde en gedroogde saliebladeren met meel en trek ze afzonderlijk door het deeg.
De bladeren moeten in het deeg worden gewikkeld.
Als dit niet het geval is, is het deeg te dik of te dun van consistentie.
Roer naar wat nodig is de bloem of het koude water voorzichtig erbij.
De bladeren onmiddellijk in hete olie bakken voor ongeveer 1 à 2 minuten tot ze lichtbruin zijn.
De frituurolie heeft de juiste warmte zodra het oliebelletjes op het blad vertoont.
Giet af en voeg een beetje zout en citroensap toe naar smaak.

Hoe gebruik je gebakken saliebladeren
De gebakken saliebladeren kunnen warm worden geserveerd als klein voorgerecht samen met ansjovis, gebakken sardientjes of schapenkaas of worden gebruikt om verschillende gerechten te garneren.

Bron: kraut &rüben

Terug