Frietjes van Niek Vos

Frietjes van Niek Vos

  • 1 kg Nieks Witte aardappelen
  • Odin kruidenzout
  • olijf- of kokosolie

Aardappelen goed wassen en in partjes of frieten snijden, schillen naar eigen smaak.
Na het schillen de aardappelen nogmaals wassen, zo spoel je het zetmeel eraf.
Maak de aardappel nu goed droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Verhit de olie tot 170 °C en bak de aardappelen 5 à 8 minuten voor.
Hierna uit laten lekken en af laten koelen.
Verhit nu de olie tot 190 °C en bak de frieten nogmaals maar nu tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi ze naar smaak met Odin kruidenzout.
Extra lekker met zelfgemaakte mayonaise.
U kunt de frieten ook bestrooien met paprikapoeder of gehakte peterselie. Heeft u geen frituurpan?
Dan kunt u de aardappelen ook voorkoken en in een voorverwarmde oven (200 °C) op bakpapier goudbruin bakken.
Wel een paar keer omscheppen.

Bron: ODIN

Terug