Escalivada - Catalaanse groenten uit de oven

escalivada (4K)

  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 2 flinke rode en 1 groene paprika's
  • 12 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, ragfijn gehakt

Snijd de aubergines aan dikke lange repen, de ui in plakken, de paprika's in lange brede repen.
Bestrooi de aubergines flink met zout en zet een half uur weg; spoel ze daarna af.
Warm de oven op 200 °C.
Doe de groenten per soort in één enkele laag in ovenschalen, bestrooi ui en paprika's met zout.
Meng met een mooie straal olie per schaal en doe er zoveel water bij dat de groenten bijna onder staan.
Bak samen (in een heteluchtoven kan dat) of apart 30 - 45 minuten, tot ze gaar en zacht zijn.
Het verschilt per soort.
Wie wil peutert de velletjes van de paprika's.
Bestrooi met gehakte knoflook.

Bron: Onno Kleyn

Terug