Verse doperwtjes met citroen en room

Verse doperwtjes met citroen en room

vegetarisch

  • 1½ à 2 kg doperwten in de peul
  • 1 citroen
  • 12½ cl slagroom
  • paar eetl. zeer fijn gehakte verse peterselie

Dop de erwtjes.
Breng een pan met 4 cm water en goed wat zout aan de kook en kiep de erwtjes erin.
Laat weer aan de kook komen en tel 4 minuten.
Giet af.
Boen niet-biologische citroenen altijd goed af onder de warme kraan.
Rasp de schil dun, zodat je allen geel hebt; een Mircoplanerasp is daartoe bijkans essentieel.
Pers daarna één helft uit.
Schenk de room in een koekenpan en breng aan de kook.
Laat schuimen en wat inkoken tot hij dikker wordt.
Voeg de erwtjes en de citroenrasp toe, plus 2 eetlepels citroensap.
Laat op halfhoog vuur even op elkaar inwerken, en dek niet af.
Meng goed.
Breng op smaak met misschien meer sap en zout.
Strooi de peterselie erover.
Serveer.

Bron: Onno Kleyn

Terug