Bulgogi

Koreaans vuurvlees

  • 500 g entrecote (of ander vetarm rundervlees)

marinade:

  • 6 eetl. kecap of andere zoute sojasaus
  • 2 eetl. suiker
  • 2 bos/lente-uien
  • 3 eetl. sesamolie
  • 2 tenen knoflook (mag ook meer)
  • zwarte peper
  • klein scheutje wittewijn azijn

bijgerecht

  • Icebergsla (hele bladeren)
  • witte plakrijst (gekookt)
  • sojasaus of oestersaus
  • knoflook in dunne plakjes kimchi
  • (eventueel) rode pepers
  • (eventueel) champignons
  • (eventueel) uien (eventueel)

Meng alle ingrediƫnten voor de marinade door elkaar.
Snij de entrecote in flinterdunne plakjes (varkenshaas snij ik in kleine blokjes) met een zeer scherp mes.
Schep het vlees door de marinade en dit ruim een uur laten staan (mag ook langer, wel regelmatig door scheppen).
(Steen)grillen of op een bakplaat op tafel (bakken in een koekenpan mag ook maar is minder gezellig).
Eventueel uien en champignons mee grillen.

Serveertips

Hoe te eten? Blaadje sla daarin het vlees, beetje witte rijst erbij, beetje soja saus erover, kimchi erbij, paar ringetjes rode peper.
Pakketje dicht vouwen en in een keer in je mond steken. ERG lekker.

Bron: Smulweb

Terug