Bagna Cauda

bagna_cauda (2K)
Rauwe groenten met warme dipsaus
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • ½ bloemkool
  • 1 bosje radijsjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 15 cl extra vergine olijfolie

Snijd de bleekselderij en de wortel in mooie staafjes.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Maak de radijsje schoon en halveer ze.
Schik de groente op een mooie schaal.
Pel de teentjes knoflook en kook ze in weinig water ca. 20 minuten.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Laat de ansjovis op keukenpapier uitlekken en wrijf de knoflook in een vijzel met de ansjovis fijn.
Klop in een kommetje boven een pan met kokend water (au bain-marie) de knoflook-ansjovispuree met de olijfolie door elkaar.
Breng op smaak met zout & peper.
Laat de dip enkele minuten goed doorwarmen.
Houdt de bagna cauda warm op een rechaud en serveer met de groente.

Life & Cooking

Terug