Aardappel- en groentepapillot

aardappel_groentepapillot (2K)

  • 40 kleine vastkokende aardappelen (bv. krieltjes)
  • 1 rode paprika
  • 250 g kerstomaten
  • 1 glas witte wijn
  • 2 teentje knoflook
  • 2 rode uien
  • 50 g peterselie
  • 2 theel. Provençaalse kruiden
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • aluminiumfolie

Was de ongeschilde aardappelen en vierendeel ze.
Snijd de paprika in blokjes (0,5 x 0,5 cm), snipper de knoflook fijn en snijd de uien in ringen.
Meng de aardappelen met de uien, de paprikablokjes, de kerstomaten en de knoflook.
Breng op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Verdeel het aardappelmengsel over 4 grote stukken aluminiumfolie.
Leg er een laurierblad bovenop.
Besprenkel vervolgens met de olijfolie en de witte wijn en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Vouw het aluminiumfolie tot een papillot.
Bak de papillotten 40 minuten op de BBQ.
Dien meteen op.

Tip
Geen BBQ?
Je kan de aardappel- en groentepapillot ook in de oven klaarmaken.
Bak ze 25 minuten op 180 °C.
Voeg wat kipfilet toe en je hebt een volwaardige maaltijd.

Bron: Patapas

Terug