Bijgerechten
Tenzij anders vermeld, zijn de recepten voor vier personen
en= vegetarisch
Inhoudsopgave
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZAantal recepten: 1134
![]()
- Aalbessengelei
- Gepofte aardappel, meerdere recepten
- Gepofte aardappel in de slowcooker
- Gepofte aardappel met bieslookroom, meerdere recepten
- Gevulde aardappel met Brugge broodje Apero
- Krokante aardappel met champignonsragout
- Kruidige aardappel
- Aardbei-rabarber compote
- Aardappelbeignets
- Aardappelblokjes met verse rucola goed gepeperd
- Aardappelchips en Américain
- Aardappelen in de schil met kwark
- Aardappelen met dille
- Aardappelen met kervel en peterselie
- Aardappelen met witte wijn
- Aardappelen opgebakken met rucola en Roquefort
- Gevulde aardappelen met boter en verse kruiden
- Aardappel-gehakt-koekjes
- Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili
- Aardappelgratin
- Aardappelgratin met ham en uien
- Aardappelgratin met knolselder en noten
- Basis aardappelgratin
- Aardappel- en groentepapillot
- Aardappelguacamole met grijze garnaaltjes
- Aardappelkoekjes
- Krokante aardappelkoekjes
- Aardappelknoedels
- Indonesische aardappelkroket, meerdere recepten
- Aardappelkroketjes met oude Brugse kaas
- Aardappellasagne van Sje
- Aardappelmuffins
- Aardappelnoedels, Bramborové knedlíki
- Aardappelpannenkoekjes met limoenboter
- Aardappelroquefort met gegratineerde champignons
- Gebakken aardappels met knoflook en salie
- Geroosterde aardappelplakken met tijm en knoflook
- Aardappelpuree met erwtenmousseline, munt en radijs
- Aardappelpuree met olijfolie
- Aardappelpuree met prei, ajuin en wortel
- Aardappelpuree met rode kool
- Aardappelpuree met sjalotten en gemalen kaas
- Gegratineerde aardappelpuree
- Italiaanse aardappelpuree
- Luchtige aardappelpuree
- Twee-kleuren aardappelpuree
- Gebakken aardappels met tomaten-koriandersalsa
- Aardappelsalade
- Aardappelsalade met tomaten en eieren
- Gegratineerde aardappelschotel met Parmezaanse kaas en gekookte ham
- Aardappelsoufflé met kaas
- Aardappelsushi met wasabimayonaise
- Aardappeltaart
- Aardappeltaartjes
- Aardappeltjes met dille en rode biet
- Aardappeltjes met krab en jalapenospepers in Mexicaanse stijl
- Aardappeltjes met rozemarijn uit de oven , meerdere recepten
- Gebakken aardappeltjes met koriander
- Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
- Knapperige aardappeltjes met gebakken koriander
- Aardappelwafels
- Aardappel-wortel rösti
- Aardbeienjam
- Aardbeienjam met balsamico en zwarte peper
- Abrikozenjam
- Tropische abrikozenjam
- ACAR
- Acar bawang kuning (gele ui)
- Acar bawang merah (rode ui)
- Acar belimbing – (zoetzure Indonesische vruchtjes)
- Acar biet
- Acar cabé hijau (groene pepertjes)
- Acar campur (gemengd)
- Acar carambola (stervrucht in zoetzuur)
- Acar kool
- Acar rampai (gemengd zoetzuur)
- Acar sayur (groenten)
- Acar ketimoen, zoetzuur van komkommer, meerdere recepten
- Acar van komkommer (komkommer in het zuur)
- Acar van komkommer en tomaat
- Advocaat
- Aioli (droge)
- Ajuinconfituur
- Akara, Gebakken bonenballetjes
- Albondigas, Gehaktballetjes in pittige saus
- Aligot
- Amandelpuree
- Amé koemoeté, Eieren in pittige kokossaus
- Ananasazijn
- Anchoîade, ansjovispasta
- Appel-broodpuddinkjes
- Appel- en garnalencurry
- Appelmoes
- Appelstroop
- Gestoofde appel-cranberry compote
- Apple-crumble
- Appel-pruimenchutney
- Gedroogde appeltjes
- Gevulde artisiokken
- Asperge met bieslook en tomaat
- Asperges pesto
- Bedwelmende aubergine met walnoten
- Gegrilde aubergine
- Gegrilde aubergines
- Gegrilde aubergine en courgette
- Gegrilde aubergine, ingelegd met tijm, knoflook en balsamico
- Auberginepuree en harissa
- Aubergine kaviaar
- Franse auberginestoofpot, Daube d.aubergines
- Augurken in het zuur, meerdere recepten
- Ingemaakte augurken
- Avocadosalade met munt-eierdressing
- Aziatische garnalen-dip
- Bagna Cauda, Rauwe groenten met warme dipsaus
- Bah-Pao
- Bakdeeg, páte à frire
- Balkenbrij
- Balkenbrij (de moderne variant)
- Hete balletjes met pittige tomatensaus
- Balsamicodressing
- Balsamico concentraat
- Javaanse bami
- Gebakken banaan
- Bara's
, meerdere recepten
- Bebaris Tiga
- Bernagie azijn
- Beurre blanc 'De Zwaan'
- Bietbrownies
- Bietenmousse
- Bitterballen van boerenkoolstamppot
- Blackened Seasoning
- Oosterse bleekselderij, lente-ui en oesterzwammen
- Bloemkool met blauwe kaasdressing
- Bloemkool popcorn
- Geroosterde bloemkool
- Ingemaakte bloemkool, wortel en paprika
- Bloemkool-kerriespread
- Bloemkoolroosjes met zwarte peper
- Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin
- Bloemkoolsalade
- Gebakken bloemkoolwaaier met zoete tomaatjes
- Bloody Mary boter
- Broodchips met oregano en zeezout
- Boerenkool
- Boerenkool, maar dan pittig
- Walcherse boerenleverworst
- Grove boerenpaté
- Gebakken bonenballetjes, Akara
- Bonensalade met tonijn
- Bonenspread met groene erwten met dille, Parmezaan en pijnboompitten
- Sambal boontjes
- Geroosterde bospeen
- Kruidige bosvruchtenjam
- BOTER
- Bieslookboter
- Bloody Mary boter
- Dragonboter
- Garnalenboter (Potted Shrimp)
- Gezouten boter
- Hopboter
- Kervelboter
- Kreeftenboter
- Kruidenboter, meerdere recepten
- Kruidenboters, meerdere recepten
- Hazelnoten-kruidenboter
- Mediterrane sardineboter
- Mosterdboter, meerdere recepten
- Mediterrane sardineboter
- Olijfboter
- Slakkenboter
- Waterkersboter
- Bouquet garni
- Gerookte braadworst
- Braziliaans uiengerecht
- Brickdeeg gevuld met pittige veldsla
- Brie tosti met rode bessen
- Broccoli met oestersaus
- Broccoli balletjes
- Gegrilde broccoli
- Broccolipuree
- Brochetjes met hespenspek
- Broodpannetje
- Bulgogi
- Cajun Seasoning
- Carpaccio met Parmezaan
- Carpaccio met Parmezaan
- Champignon ceviche
- Gefrituurde champignons met rode wijn- knoflooksaus
- Gebakken champignons in cornflakes en peterseliesaus
- Gebakken champignons met rozemarijn
- Gemarineerde champignons
- Gegratineerde champignons in room
- Gevulde champignon met falafel
- Chana dhal
- Cheesy portobello's
- Chermoula
- Gevulde cherry- of kerstomaten
- Chili con carne wraps met aardappelblokjes
- Chilipinda's
- Chili rellenos
- Chips van truffelaardappelen
- CHUTNEYS
- Ananaschutney
- Appel-perenchutney
- Aubergine-tomaatchutney
- Chutney met passie
- Kiwi-chutney
- Komkommerchutney
- Kumquatchutney
- Mangochutney
- Rauwe mangochutney
- Scherpe mangochutney
- Zoete mangochutney
- Mango-vijgenchutney
- Verse komkommerchutney
- Perenchutney
- Pompoenchutney, meerdere recepten
- Pruimenchutney, meerdere recepten
- Rabarberchutney
- Rode ui en rode wijnchutney
- Tomatenchutney à la Emmy
- Wereldchutney
- Wortelchutney
- Ingemaakte citroenen
- Citrus compote
- Coeur de Boeuf caprese
- Compôte van verse cranberry's, meerdere recepten,
- Compôte van zoete appeltjes
- Confituur van aardbeien en ananas
- Confituur van kiwi, ananas en mango
- Courgettepaté met eerlijke eieren
- Courgettepoffertjes
- Courgettetaart met kaas en dille
- Gevulde courgettes, meerdere recepten
- Couscoussalade met groente en roerbakblokjes
- Couve a mineira, Kool van de mijnwerkers
- Cranberrycompote, meerdere recepten
- Creoolse rijst
- Vegetarische couscous
- Crôutons zelfgemaakt
- Csipetke, Hongaarse noedels
- El Cucador mix
- Daslook knoedels
- Daube d'aubergines, Franse auberginestoofpot
- Dhal met rijst
- Dolma's uit Armenië
- Doperwtenspread
- Doperwtjes met verveine
- Romige doperwtjes
- Verse doperwtjes met citroen en room
- Drumstickpakketjes
- Gepocheerd ei met bacon en zachte citroensaus
- Hardgekookte gepaneerde eieren
- Gevulde eieren
- Engelwortel konfijten
- Erwten, ui en Parmaham van Rick Stein
- Escalivada - Catalaanse groenten uit de oven
- Filodeeg taartjes met krokante groenten en geitenkaas
- Filodriehoekjes met geitenkaas
- Opgerolde, gevulde flensjes gepaneerd met kokos
- Belgische, zelfgemaakte verse friet
- Frambozenazijn
- Frambozenspoom
- Daube d’aubergines, Franse auberginestoofpot
- Franse gehaktballen
- Verse friet met Parmezaanse kaas en truffelolie
- Frietjes van Niek Vos
- Funchi
- Galuska, Hongaarse noedels, meedere recepten
- Gamba’s gemarineerd met yoghurt
- Garam masala
- Garnalenboter (Potted Shrimp)
- Gemarineerde grote garnalen van de grill
- Aziatische garnalen-dip
- Garnalenkroketjes
- Gehaktballen
- Gehaktballen met citroen en zomerkruiden
- Gehaktballen met pijnboompitpesto
- Oma's gehaktballen
- Ouderwetse gehaktballen met jus
- Franse gehaktballen
- Gehaktballenvariaties, meerdere recepten
- Gemarineerde wortelen
- Gegratineerde gehaktballetjes
- Mediterrane gehaktballetjes
- Gehaktballetjes in tomatensaus
- Geitenkaasjes met appeltjes op een bedje veldsla
- Marokkaanse gehaktkoekjes
- Gehakt-loempiaatjes
- (Demi-)glace de veau, jus de veau
- Gnocchi
- Golden Syrup zelf maken
- Gourmet verrassingspakketjes
- Gratin van aardappel met geraspte kaas
- Gratin van knolselderij en kastanjechampignons
- Gratin van venkel
- Hartige Franse gratin
- Geroosterde groenten uit de Provence
- Gremolata, meerdere recepten
- Geplette Griekse aardappeltjes
- Gierst basisrecept
- Groene asperge quiche
- Groene pesto
- Gevulde groenten, (Le petits farcis)
- Gewokte groenten met honing en kaneel
- Griekse hummus met yoghurt
- Groente a la plancha, Gegrilde groente
- Warme groentecake met tomaten-basilicumsaus
- Groentenschoteltje
- Groentenschoteltje, warm
- Groentespread met geroosterd brood
- Groente-zoetzuur
- Groenten gepekeld in melkzuur, mixed pickles
- Guacamole, meerdere recepten
- Guacamole met knoflook
- Hamad Mrakad, in zout ingelegde citroenen
- Gebakken hamreepjes
- Harissa, meerdere recepten
- Herfstgroenten, meerdere recepten
- Hongaarse noedels, Galuska
- Hongaarse noedels, Nokedli
- Honingdressing
- Hopboter
- De allerlekkerste hummus, meerdere recepten
- Hummus balila, Kikkererwten met boter
- Humus bi tahina, Kikkererwtenpuree met sesam, meerdere recepten
- Hummus met harissa
- Griekse hummus met yoghurt
- Hummus van rode biet en walnoten
- Zelfgemaakte humus
- Ikan terie
- Indiase korma van rundvlees
- Indonesische aardappelkroket, meerdere recepten
- Indonesische kroket, meerdere recepten
- Indonesische pasteitjes, meerdere recepten
- Ingemaakte augurken
- Ingemaakte bonen
- Ingemaakte citroenen
- Ingemaakte koolraap
- Ingemaakte olijven
- Ingemaakte radijsjes
- Ingemaakte zoetzure groenten
- Italiaanse aardappelpuree
- Italiaanse venkelworst, zelfgemaakt
- Kaaskletskoppen
- Kaaskroketten
- Parmezaanse kaaswafel
- Kacang goreng – (gebakken pindas)
- Kalfsfond
- Kalfsgebraad in citroenmarinade
- Kaki-namasu
- Gezouten karamelsaus
- Katjangsaus, pindasaus
- Kerstgranola
- Gevulde cherry- of kerstomaten
- Kervelboter
- Kikkererwtenpannenkoek, Panisse
- Kimchi maken
- Kimchi met palmkool
- Gekonfijte knoflook, meerdere recepten
- Geroosterde knoflookaardappels
- Knoflookbollen, meerdere recepten
- Gerookte knoflookcappuccino
- Knoflookcrème
- Krokante knoflookgarnalen
- Knoflookolie
- Knoflookpasta
- Knoflook-risottokroketjes
- Knolselderpuree
- Roergebakken komatsuna
- Komkommer & koriander raita
- Komkommer met pinda-koriander dressing
- Joodse komkommer
- Pickled komkommer
- Zoetzure komkommer
- Komro komro tapoe asing, Komkommerpickles, meerdere recepten
- Kool van de mijnwerkers, Couve a mineira
- Gekookte koolrabi met kaasaus
- Ingemaakte koolraap
- Indiase korma van rundvlees
- Köttbullar, Zweedse gehaktballetjes, meerdere recepten
- Kouseband, basisrecept
- Krab koekjes
- Kreeftenboter
- Gekarameliseerde krielaardappelen
- Krieltjes met aioli van saffraan
- Krieltjes opgebakken met verse dille en witte wijn
- Indonesische kroket, meerdere recepten
- Kroketjes met risotto
- Kruidenazijn van rode uien
- Kruidenboter, meerdere recepten
- Kruidenboters, meerdere recepten
- Hazelnoten-kruidenboter
- Kruidenchips
- Kruidenpasta
- Kruisbessenjam
- Kweeperenchutney
- Kweepeerjam
- Laksa pasta
- Lavendelazijn
- Lecsó
- Lentetaart met groene asperges
- Walcherse boerenleverworst
- Linzen
- Linzenspread
- Gestoofde little gem met hazelnoten
- Zachte Vietnamese loempia's met garnalen
- Gebakken lof
- Gegratineerde macaroni
- Maïskolven
- Gegrilde maïskolven met limoenboter
- Mediterrane sardineboter
- Mexicaanse gevulde zoete aardappel
- Frisse munt-couscous
- Maanzaadballen
- MARMELADE
- Perenmarmelade
- Sinaasappelmarmelade, meerdere recepten
- Rode uienmarmelade
- Witte uienmarmelade met rozijnen en roze peper
- Marokkaanse gehaktkoekjes
- Mayonaise maken, stap voor stap
- Mexicaanse nacho's
- Mie met sesamdressing
- Mierikswortelsaus, meerdere recepten
- Mimosa-eitjes met blauwschimmelkaas en walnoten
- Mini platbrood met boerenkoolpesto
- Mispelcompote
- Mosterdboter
- Mousse van rode bietjes
- La ratte mousseline
- Mozzarella met mango
- Muffins van volkorenbrood met zalm en ei
- Ingemaakte radijsjes
- Romige oesterzwamtorentjes
- Oker
- Gemengde olijven
- Opgeleukte olijven
- Olijvenpasta
- Parmigiana di melanzane, Ovenschotel aubergine met kaas
- Paddestoelen in olijfolie
- (Wilde) Paddestoelen in olie
- Paddestoelen in zout
- Paddestoelenfond
- Paddestoelenpot
- Hartige paddenstoelenstrudel
- Palacsinta Gundel módra
- Pannenkoekjes met Chinese koolvulling
- Gestoomde pannenkoekjes
- Paprikadip
- Paprika gevuld met geitenkaas
- Rode paprikastroop
- Parmigiana di melanzane, Ovenschotel aubergine met kaas
- Pasta con patate, ‘nduja e provolone, Pasta met chorizo, aardappel en provolone
- Pastadeeg
- Indonesische pasteitjes, meerdere recepten
- 'Patate al forno', ovenaardappeltjes, meerdere recepten
- Patates frites, meerdere recepten
- Paté van tamme kastanjes en oesterzwammen
- Geroosterde pecannoten in maple siroop
- Peer (gepocheerd) in Weckpot
- Peperkoek
- Peren in witte wijn
- Perenmarmelade
- Perenzoetzuur
- Petjil, meerdere recepten
- Peterselie stamppotje
- Piccalilly
- Le petits farcis, (Gevulde groenten)
- Krokante pieper met champignonsragout
- Pilafi, meerdere recepten
- Pindakaas, zelfgemaakt
- Pindasaus, katjangsaus,
- Piri piri marinade
- Pizza-olie
- Poffertjes
- Romige polenta met geitenkaas
- Pompoenjam
- Geroosterde pompoenpitten
- Poolse bloemkool
- Prei- en wortelfantasie
- Prei met look
- Pruimencompote
- Zelf pruimenjam maken
- Puddingbroodjes
- Appel-broodpuddinkjes
- Quiches
- Quiche Lorraine
- Quiche met prei en ajuin
- Quiche van tomaten
- Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers
- Radijs met lente-ui en sojasaus
- Radijsjes inmaken
- Ragout van gamba en paddestoelen
- Ricotta met spinazie in bladerdeeg
- Verse ricotta, zelfgemaakt
- Rodebieten hummus
- Rode kool in ' t zuur
- Rodekool-kimchi
- Rode linzenspread
- Rode pepergelei
- Rode pesto
- Rode wijnazijn met rozemarijn en knoflook
- Roedjak manis
- Roerei uit de oven
- Rookworst met mosterdmayonaise
- Gekonfijte Roseval aardappelen
- Zwitserse rösti
- Roti, meerdere recepten
- Rucola
- Rucola boter
- Rundbrochette met paprika
- Runderstoofpot met aardappelen
- Fond van rundvlees
- Rijst met pijnboompitten en kaneel
- Gestoofde rijstballetjes, Abala
- Rijstkroketjes met kaasvulling
- Rijstkroketten
- Salami met knoflook
- Gefrituurde salie
- Salie-appeltjes
- Gebakken saliebladeren
- Salmorejo
- Kerstsalsa van spruitjes en salie
- SAMBAL
- Sambal assem
- Sambal badjak
- Sambal bawang
- Sambal boontjes
- Sambal brandal, meerdere recepten
- Sambal goreng
- Sambal goreng ati
- Sambal goreng ati-ati
- Sambal goreng ati ayam
- Sambal goreng ayam
- Sambal goreng babi
- Sambal goreng babi cabé
- Sambal goreng bruine bonen
- Sambal goreng buncis
- Sambal goreng dadar
- Sambal goreng dadar telor
- Sambal goreng daging
- Sambal goreng dendeng
- Sambal goreng ebbie
- Sambal goreng eieren in de frituur
- Sambal goreng godok
- Sambal goreng hati
- Sambal goreng kacang
- Sambal goreng kapri
- Sambal goreng kentang
- Sambal goreng tempé
- Sambal oelek
- Sambal Palembang
- Sambal petis telor
- Sambal rudjak, meerdere recepten
- Sambal trassi
- Samosavullingen
- Kip-kaas-sandwich
- Mediterrane sardineboter
- Saté
- Saté kambing
- Saté met satésaus
- Saucijsjes
- Gegrilde saucijsjes met abrikozenglazuur
- Schaaldierendressing
- Schorsenerenpuree
- Seroendeng, Geroosterde kokos met pinda's
- Sinaasappelcrème
- Sinaasappelmarmelade
- Sjalottenconfit
- Skordalia
- Romige sladressing met honing
- Slakkenboter
- Slarolletjes (Vietnamese) met dip
- Slavink met grove mosterd
- Smashed potatoes
- Spaanse gehaktballetjes, Albóndigas
- Kruidige sperziebonen en paprika’s met kappertjes
- Kruidige nazomersperzieboontjes
- Spinazie en bloemkool met tahin en pijnboompitten
- Romige spitskool
- Springrolls met voorjaarsgroenten en zalm
- Hartige springrolls met aardbeien
- Spruiten "heel apart"
- Spruiten-shakshuka
- Stoofpeertjes, meerdere recepten
- Sushi met aardbei en avocado
- Taartje van couscous en peulvruchten met konijnenbout
- Tartaar van aardappel, tomaten en geitenkaas
- Tarte tatin van kip en courgette
- Gebakken tempé
- Roergebakken tofu met kiemgroente
- Gebakken tofublokjes met sojasaus en geroosterde sesam
- Gevulde tomaat op zijn Provençaals
- Tomaten inmaken
- Provençaalse tomaten
- Gedroogde tomaten
- Gemarineerde tomaten
- Gevulde tomaten met pesto risotto
- Tomatensalsa, meerdere recepten
- Tosti's van bolcourgette
- Trantjam
- Pittige Turkse tomatensalsa
- Tonijnmayonaise
- Truffelaardappelen op 6 manieren
- Truffelrisotto met paddenstoelen
- Tuinbonenhummus met pitabrood
- Tuinbonenspread
- Tuinboontjes in bonensaus
- Tunesische hummus met harissa
- Twee-kleuren aardappelpuree
- Tzatziki, meerdere recepten
- Tzatziki met paprika en prei
- Zomerse tzatziki
- Uiencompote, meerdere recepten
- Uienconfituur
- Uienjam
- Uienjam met paprika
- Gebakken uiensnippers en uienolie
- Rode uienmarmelade
- Witte uienmarmelade met rozijnen en roze peper
- Varkensvleesmarinade
- Venkel in Marokkaanse marinade
- Venkelworst, Italiaans, zelfgemaakt
- Vietnamese gehaktspiesjes met grove pindasaus
- Vietnamese slarolletjes met dip
- Visballetjes met sweet-chilikoriandersaus
- Vitelotte aardappelpuree, meerdere recepten
- Vlierbloesemsiroop
- Voorjaarsgroenten
- Verse vijgenjam
- Gestoomde vis
- Walcherse boerenleverworst
- Walnoten-paprikaspread
- Walnotenpesto
- Walnoot pesto
- Warrak enab, Gevulde wijnbladeren
- Wasabicrème
- Waterkersboter
- Waterkerspesto
- Fond van wild
- Geroosterde wintergroenten
- Wintergroentengratin
- Gekarameliseerde winterwortels
- Witlof-kaaskroketten
- Gebakken witlof met peer
- Gekarameliseerde witlof
- Witte bonen puree met ui en kurkuma
- Mini wortelburgers
- Aroma wortelen
- Gekarameliseerde wortels
- Gemarineerde wortelen
- Wortelspread
- Geroosterde bospeen
- Wortelstaafjes met verse dille
- Worteltjes
- Zomerse wraps met geroosterde reepjes kalkoen en Orientaalse kruiden
- Witte wijngelei met druiven
- Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers
- Zalmspread
- Zalmtomaatjes
- Zalmvoorgerecht
- Zelf ingemaakte augurken
- Zelf pruimenjam maken
- Zelf zuurkool maken, meerdere recepten
- Zoete aardappel gnocchi
- Zoete aardappelkroketjes
- Zoete aardappelpuree met nootmuskaat
- Groente-zoetzuur
- Naturel zoet-zuur
- Zoetzure ingemaakte groenten
- Zoetzure komkommerrolletjes
- Zoetzuur van pompoen
- Zomerse tzatziki
- Zure room enchilada
- Zweedse gehaktballetjes, Köttbullar, meerdere recepten
Voor het laatst bijgewerkt op: