Roereieren met garnalen "Comme chez soi"

  • 250 g gepelde garnalen
  • 75 g crème fraîche
  • 1 eetl. fijngesneden bladpeterselie
  • 1 eetl. fijngesneden korianderblad
  • 70 g boter
  • 6 grote eieren
  • peper & zout
  • Thaise vissaus (Nam pla)

Roer koriander en peterselie door de crème fraîche en breng verder op smaak met de vissaus.
Breek de eieren in een kom, roer ze zonder te kloppen los onder toevoeging van een beetje peper en zout.
Verhit 70 gram boter in een grote koekenpan, de boter moet heet worden maar mag niet kleuren.
Giet de eimassa in de pan.
Wacht 30 seconden en roer de massa dan met een houten spatel om.
Blijf nu roeren (om te voorkomen dat de eieren aan de bodem of wand van de pan gaan plakken) tot de massa dik en romig is.
Laat de eieren vooral niet te droog worden.
Haal de pan van het vuur (de eieren garen nog iets na door de warmte van de pan) en roer meteen de crème fraîche en de garnalen door de eimassa.
Proef of er peper/zout bij moet en verdeel de roereieren over 4 voorverwarmde diepe bordjes.
Serveer meteen met warm (brioche)brood en lichtgezouten boter.

Receptuur: bewerkt recept van Pierre Wynants, Comme chez soi
Gepubliceerd door: Tonny Leeflang - Wondergem ©



Terug