Vlaamse eierkroketjes

(12 - 16 stuks)

  • 7 eieren
  • 40 g boter
  • 75 g bloem
  • 17½ cl melk
  • 75 g fijngesneden beenham
  • zout, versgemalen peper, nootmuskaat
  • paneermeel
  • frituurolie

Vulling:
Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten garen.
Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is ontstaan.
Roer er het gehakte ei, ham, zout, peper en nootmuskaat door.
Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de koelkast ± 3 uur opstijven.

Kroketjes:
Snijd de vulling in 12 - 16 delen en vorm er met natte handen kroketjes van.
Klop 2 eieren los.
Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze weer door paneermeel.
Verhit de frituurolie tot 180 °C en bak in de olie steeds 4 kroketjes tegelijk goudbruin.
Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje peterselie.
Lekker met mosterdsaus.



Terug