Vleesspiesjes met tomatensalade en aardappelen

Vleesspiesjes met tomatensalade en aardappelen

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 2 volkoren boterhammen
  • 6 takjes peterselie
  • 12 champignons
  • 150 g tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • peper
  • 3 tomaten
  • 1 bos radijs
  • 1 eetl. olie
  • azijn
  • 6 houten satéprikkers

Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water.
Snijd de rest van het brood in blokjes.
Was de peterselie en knip of snijd het klein.
Maak de champignons schoon.
Warm de grill voor.
Maak de tartaar aan met peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het geweekte brood en peper.
Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
Bak de spiesjes onder de hete grill in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
Was de tomaten en de radijs.
Snijd de tomaten en radijs in plakken.
Maak er met de olie, azijn, peper en peterselie een salade van en geef er de spiesjes en aardappelen bij.

Brood over?

Bron: Voedingscentrum

Terug