Vleesspiesjes met aardappel-radijssalade

Vleesspiesjes met aardappel-radijssalade

voor 2 personen

  • 500 g krieltjes
  • citroensap
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 (oude) volkoren boterhammen, geweekt
  • 6 takjes peterselie
  • 150 g tartaar
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 klein ei
  • peper
  • 12 champignons
  • 150 g kerstomaatjes (div. kleuren)
  • 2 bosjes radijs
  • 6 houten satéprikkers

Was de krieltjes en snijd grote een keer door.
Kook de krieltjes in weinig water 6 minuten gaar.
Maak een dressing van citroensap, mosterd en olie en 1 eetlepel water.
Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en laat dit afkoelen.
Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water.
Snijd de rest van het brood in blokjes.
Was de peterselie en knip het klein.
Maak de tartaar aan met de peterselie, knoflook, ei, brood en peper.
Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte en laat ze 20 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
Laat de houten satéprikkers 10 minuten in koud water weken.
Maak de champignons schoon.
Warm de grill voor.
Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
Bak de spiesjes onder de hete grill in 8 à 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Was de radijs en snijd ze in plakjes.
Meng de radijs en tomaatjes door de krieltjes en maak op smaak met nog wat citroensap, peper en peterselie.
Geef de salade bij de vleesspiesjes.

Brood over?

Bron: Voedingscentrum

Terug