Vispapillot "bouillabaisse”

Vispapillot “bouillabaisse”

  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 doosje saffraan
  • 1 visbouillonblokje
  • 25 cl droge witte wijn
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 800 g assortiment visfilet uit de Noordzee:
    (zeeduivel, hondshaai, koolvis, schelvis,tong...)
  • 16 schelpjes
  • 50 g gepelde garnalen
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Kook de aardappelen beetgaar.
Snij de venkel en ui in fijne repen.
Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de knoflook fijn.
Fruit de venkel, ui en knoflook aan in wat olijfolie.
Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de saffraan toe.
Blus met 25 cl witte wijn en laat nog even garen.
Neem 4 grote stukken aluminiumfolie.
Verdeel er de rauwe vis over.
Leg in elke papillote wat aardappel, 4 schelpjes en de groentensaus.
Verdeel er nog de gepelde tomatenblokjes over en vouw de papillote dicht.
Laat 15 minuten garen op een warme BBQ.
Leg elke papillote in een diep bord, vouw ietwat open, strooi er de garnalen en de peterselie over.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug