|
|
Laat de tofu uitlekken, wikkel het in keukenpapier en leg het blok tussen twee borden met daar boven op iets zwaars.
Zo komt er zoveel mogelijk vocht uit.
Laat dit een kwartiertje staan.
Maak intussen de cashewsaus: maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine of blender, hou een paar apart voor garnering.
Voeg een scheut sojasaus en amandelmelk toe en meng.
Schenk dit mengsel in een steelpan en verwarm, blijf goed roeren.
De saus zal wat dikker worden, voeg naar smaak wat meer amandelmelk toe om een dunnere saus te krijgen.
Snij de tofu in blokjes.
Rijg de tofu aan de satérprikkers.
Meng wat olie met een scheutje sojasaus en bestrijk de spiezen met dit mengsel aan beide kanten.
Verhit de grillpan.
Heb je geen grillpan, dan kun je ook een koekenpan gebruiken alleen krijg je dan geen grillstreepjes op de tofu.
Leg de spiezen in de grillpan en bak aan beide kanten tot er grillstreepjes ontstaan.
Beleg de boterhammen met de tofu saté en schep er wat cashewsaus over.
Garneer met de grof gehakte apart gehouden cashewnoten.