Rundvlees burger met gegrilde groenten

Rundvlees burger met gegrilde groenten

  • 4 rundvlees burgers, zelf maken kan ook!
  • 1 rode ui in 4 plakken gesneden
  • 2 vleestomaten, gehalveerd
  • 2 maïskolven sous vide bereid of kort gekookt
  • 2 kropjes little gem sla in de lengte gehalveerd
  • 1 stokbrood
  • kruidenboter

Haal de burgers 30 minuten van te voren uit de koelkast.
Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C.
De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.
Je kan je hand, 10 centimeter boven het rooster, dan ongeveer 5 tot 6 seconden boven het rooster houden.
Laat het rooster minimaal 10 minuten warm worden.
Snij het stokboord overlangs en halveer de twee stukken, smeer in met kruidenboter.
Leg het brood op de BBQ tot het goudbruin is.
Grill ook de plakken rode ui, de gehalveerde tomaat, maïskolven en little gem sla.
Bewaar het stokbrood en gegrilde groenten warm.
Gril nu de rundvleesburgers tot 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur of test de gaarheid met de hand.
Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie laat 3 minuten rusten.
Ondertussen de gegrilde garnituren verdelen over de borden, leg hier de rundvleesburgers bij.

Bron: Vlees.nl

Terug