voor 2 stuks
|
|
Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met een snufje peper en zout.
Verhit een grillpan en bestrijk met een beetje olie.
Gril de courgette tot er mooie grillstrepen te zien zijn.
Maak de bodem volgens de verpakking of het recept.
Verwarm de oven op 230 °C.
Verdeel het deeg in tweeën, of drieën en draai er een bol van.
Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol een deegbol uit tot een ronde pizzabodem.
Besmeer de bovenzijde met wat pizzasaus en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij.
Verdeel de gegrilde courgette over en kruimel de feta er over.
Bak de pizza ca 15 minuten in de oven.
![]() |
![]() |
![]() |
Om de pizza op de BBQ te bakken heb je een barbecue nodig die je met een deksel goed kunt afsluiten.
En gebruik een pizzasteen op de BBQ en leg deze al 20 minuten van te voren op de BBQ zodat deze goed warm kan worden.
Een pizzaschep is ook handig.
Bereid de pizza zoals hierboven staat beschreven.
Houd een temperatuur van ca. 250 °C van de barbecue aan.
Bestrooi de pizzasteen met een beetje bloem.
Leg de pizza hierop en doe de deksel van de barbecue dicht.
Na ongeveer 8 minuten is hij klaar, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.
Check regelmatig of de bodem niet zwart wordt.