Pittige aspergepakketjes

Pittige aspergepakketjes

  • 500 g groene asperges
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 limoen
  • 2 eetl. sesamolie, of eventueel olijfolie
  • 2 eetl. sojasaus
  • koriander of peterselie
  • sesamzaadjes
  • peper & zout

Snijd de rode peper, gember en knoflook fijn.
Meng dit vervolgens samen met de sojasaus, olie, peper en het sap van een halve limoen in een kom.
Voeg hier de asperges aan toe en zorg dat ze allemaal met een laagje bedekt zijn.
Verdeel de asperges over 4 vellen aluminiumfolie en giet de overgebleven dressing bij de asperges.
Vouw de pakketjes dicht.
Leg de pakketjes op de barbecue en laat ze in zo'n 10 minuten gaar worden.
Spiek gerust even tussendoor want de tijd is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue.
Zorg in ieder geval dat ze nog een beetje knapperig zijn!
Serveer de pakketjes warm.
Rasp er wat limoenschil over en eventueel nog wat extra sap.
Top af met wat sesamzaad en verse koriander.

Bron: Verse oogst

Terug