Mozzarella-aardappelen

Mozzarella-aardappelen

  • 600 g aardappelen
  • 8 à 12 grote witte koolbladeren
  • 150 g mozzarella
  • 50 g gedroogde tomaten
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 eetl. fijngehakte tijm
  • peper
  • zeezout
  • 1 à 2 eetl. olijfolie, vierge

Stoom de aardappelen met schil tot ze bijna gaar zijn en schil ze daarna.
Kook de koolbladeren kortstondig in gezouten water zodat ze soepel worden.
Snij de mozzarella in dunne plakjes.
Snijd de gedroogde tomaten fijn, rasp de Parmezaan, meng met tijm, peper, zeezout en olie.
Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik.
Verspreid 4 à 6 koolbladeren.
Leg de aardappelen afwisselend met mozzarella op de kool in waaiervorm, laat 1 à 2 cm van de rand staan.
Giet het tomaten- en oliemengsel op de aardappelen en leg er een tweede groot koolblad op.
Speld de koolbladeren aan de randen vast met tandenstokers.
Op een zacht vuurtje gedurende 15 à 30 minuten grillen.
Verwijder de witte koolbladeren, ze zijn alleen bedoeld om te grillen, niet om te eten.

Bron: kraut &rüben

Terug