Minihamburger met kalfsvlees en currysaus

Minihamburger met kalfsvlees en currysaus

  • 500 g kalfsgehakt
  • 4 lente-uien
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. currypoeder
  • 30 g waterkers
  • 60 g ijsbergsla
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 8 minihamburgerbroodjes
  • olijfolie
  • peper & zout
    • voor het sausje
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 eetl. ketchup
  • 4 eetl. yoghurt (volle)
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. currypoeder

Meng het gehakt met de lente-uitjes, chilipeper, komijn, mayonaise en currypoeder.
Kruid met peper en zout.
Vorm kleine burgertjes van het mengsel.
Plaats 30 minuten in de koelkast.
Meng alle ingrediƫnten voor het sausje en kruid met peper en zout.
Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant even op de barbecue of grillpan.
Bestrijk de burgertjes met olijfolie en gril ze ook in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Keer ze regelmatig om.
Bestrijk de onderste helft van de broodjes met wat saus.
Verdeel er de fijngesneden ijsbergsla en de zongedroogde tomaatjes over en leg er een burgertje op.
Schep er nog wat saus op en eindig met wat waterkers.
Sluit de broodjes en serveer meteen.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug