Maleise kipsaté met kecap-limoensaus

kipsate (2K)

  • 150 g kipfilet
  • 1 limoen
  • 300 g geraspte wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • ketjap manis
  • wokolie
  • satéstokjes

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
Boen de limoen onder de koude kraan schoon en rasp de schil.
Snijd de limoen doormidden en pers de halve limoenen uit.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Meng de kipfilet met de helft van de knoflook, de helft van de limoenrasp, 3 eetlepels kecap en 2 eetlepels olie.
Rijg de kipfilet aan satéstokjes.
Kort laten trekken.
Rooster ondertussen de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Verwarm ondertussen in een klein pannetje de rest van de knoflook 2 minuten in een scheutje olie.
Voeg 10 cl kecap en de rest van de limoenrasp en sap toe.
Even door laten warmen.
Verdeel de geraspte wortel over 4 kleine borden.
Leg de kipsaté erop en verdeel de kecap-limoensaus erover.

Lekker anders kan ook
Vervang de kecap en limoen voor de saus door 1 zakje Conimex kecapsaus Manis.
Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Marineer de kipfilet naar smaak in kecapmarinade of 1 theelepel kerrie djawa en wat olie.

Bron: Conimex

Terug