|
|
Als eerst doe je alle ingrediënten, behalve de bloem, in een keukenmachine en pulseer het geheel tot een middel grove structuur.
Of prak alles met een vork.
Breng dan over in een kom en meng hier de bloem door tot het geheel een redelijk vaste structuur krijgt.
Schep vervolgens met een lepel steeds wat van het mengel in je hand en knijp het samen om er vervolgens een saté-prikker in te steken.
Gebruik een lepel om de spies van je hand af te laten vallen op een met bloem bestoven stuk bakpapier.
Tot slot verhit je wat zonnebloemolie in de pan en bak je hierin de spiesen goudbruin.
Serveer samen met de yoghurtdip
Opmerking
De spiesen smaken overigens ook heerlijk als je ze in een beetje zonnebloemolie in de pan afbakt en serveert met de pittige yoghurtdip en een mooie salade en wat Turks brood voor een compleet vegetarisch recept waar ook de vleeseter blij mee zal zijn.
Bron: Peulvruchten.nl