voor 6 stuks
|
|
Maak als eerste de marinade.
Meng 2 eetlepels abrikozenjam met de azijn, uitgeperst teentje knoflook en chili vlokken (naar smaak).
Snijd de kip in stukken en voeg toe aan de marinade.
Dek af met folie en laat een uurtje marineren.
Langer kan ook.
![]() |
![]() |
Laat de abrikoosjes uitlekken en wikkel ze in een plak spek.
Snijd de paprika in grove stukken.
Rijg de kip met de omwikkelde abrikoosjes en paprika aan de spiesen.
Als de BBQ goed warm is (ca. 180 °C) leg je de kipspiesjes op het rooster.
Bak ze ca. 5 minuten aan 1 zijde en draai dan voorzichtig om.
![]() |
![]() |
Bak ook de andere zijdes mooi bruin en gaar, in totaal ca. 15 minuten.
Meng 1 eetlepel abrikozenjam met een klein scheutje water en bestrijk de spiesjes op het laatst nog een keer hiermee voor een extra lekkere smaak en glans.
![]() |
![]() |
Tips
Je kunt ook verse gehalveerde abrikoosjes gebruiken i.p.v. die uit de jampot.
Week van te voren de prikkers een uur in water om verbranden tegen te gaan.
Slecht weer? Bereid dan de spiesjes in een grillpan.