voor 16 mini saucijzenbroodjes
|
|
Meng het kalfsgehakt met de helft van het ei, paneermeel, melk, knoflook, kruiden en specerijen.
Houd de andere helft van het ei apart.
Rol het bladerdeeg uit en snijdt het in de lengte doormidden.
Verdeel het kalfsgehaktmengsel in twee gelijke delen.
Rol een deel tot een lange worst en leg deze op één van de deegplakken.
Doe hetzelfde met het andere deel.
Vouw de deeglappen dicht over de gehaktrol en druk dit goed aan.
Je kunt dit eventueel doen met de tanden van een vork.
Snijd elke rol in ongeveer 8 gelijke saucijzenbroodjes.
Leg ze op een stuk bakpapier dat even groot is als de pizzasteen of het bakblik.
Bestrijk de broodjes met ei en zet deze in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 200 - 220 °C.
Als je een pizzasteen gebruikt, laat deze dan vanaf het aansteken mee opwarmen.
Wanneer je dit niet doet bestaat de kans dat deze breekt wanneer je hem koud in de warme barbecue legt.
Leg de kolen zo dat ze niet onder de pizzasteen liggen anders wordt deze te heet.
Bestrijk de saucijzenbroodjes nogmaals met ei als de barbecue op temperatuur is.
Plaats ze in de barbecue, weg van het vuur.
Controleer na 20 minuten de kleur van de saucijzenbroodjes.
Zijn ze mooi goudkleurig dan mogen ze eraf anders laat je ze nog even door garen.
Laat de Italiaanse saucijzenbroodjes 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Vergeet niet om er een of twee voor jezelf apart te houden want ze zijn echt weg voordat je er erg in hebt!