Hasselback aardappels

Hasselback aardappels

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • peper & zout
  • 5 cl olijfolie
  • verse tijm

Snijd de gewassen aardappelen om de 2 mm in tot omgeveer 1 cm van de onderkant.

Tip
Leg je de aardappel tussen twee eetstokjes, dan heb je een hulpmiddeltje om de aardappel niet helemaal door te snijden.

Meng de gehakte peterselie met de uitgeperste knoflook en de olijfolie, breng deze olie op smaak met peper en zout.
Schik de aardappelen op een vuurvaste pan, die mee op de BBQ kan.
Lepel de olie over de aardappelen, strooi er wat tijm tussen en gaar ze gedurende 30 à 35 minuten of tot ze gaar zijn op de bbq(*).

(*) Gebruik liefst een BBQ met deksel.
Geen BBQ met deksel?
Gaar de aardappelen dan eerst in de oven en leg ze daarna nog 5 minuutjes op de bbq.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug