Groente spiesen met kruidendip

Groente spiesen met kruidendip

voor 6 stuks

  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • 1 rode ui
  • 6 champignons
  • 2 eetl. olie
  • peper & zout
  • 1 teen knoflook
  • ½ eetl. gedroogde tijm
    • voor de kruidendip
  • 12½ cl zure room
  • 1 eetl. mayonaise
  • 5 g peterselie
  • 1 eetl. bieslook
  • 1 eetl. citroensap
  • zwarte peper
  • 6 prikkers

Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Halveer de plakken.
Snijd stukjes van de paprika en snijd parten van de rode ui.
Hak de knoflook fijn.
Meng in een kommetje de olie met tijm, knoflook, peper en zout.
Neem de prikkers en rijg op elke prikker 2 stukken paprika, 2 stukken courgette, een champignon en een partje rode ui.
Herhaal met de rest van de prikkers en groenten.
Bestrijk de spiesen met de kruidenolie.

Groente spiesen met kruidendip
Groente spiesen met kruidendip
Groente spiesen met kruidendip

Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten van de kruiden dip samen.
Meng goed en de dip is klaar!
Bak de groente spiesen gaar in ongeveer 7 à 10 minuten op de BBQ.
Tip
indien je houten prikkers gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen.

Bron: Leuke recepten

Terug