Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken.
Leg een goed schoongeboende aardappel ± 45 minuten in de hete houtskool tot
deze gemakkelijk kan worden ingeprikt. Blaas de as van de aardappel en serveer met zout en boter of kruidenboter.
Variatie-idee
Prik een schoongeboende aardappel enkele keren met de punt van een mes in. Bestrooi de aardappel met zout en karwijzaad en rol deze in met olie ingevet aluminiumfolie. Leg het pakketje ± 45 minuten tussen het gloeiende houtskool. Serveer met zout en boter, zure room of kruidenboter.
Nog sneller: uit de magnetron
Voor een snellere bereiding is de magnetron heel makkelijk. Prik de schoongeboende aardappel met een vork in. Leg de aardappel op een schone theedoek ± 6 minuten op 700 Watt in de magnetron. Laat deze daarna nog 10 minuten tussen het houtskool garen.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
Vouw de folie dicht en leg de aardappelen ongeveer 50 minuten op de barbecue.
Toch liever in de oven?
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Prik enkele gaatjes in de aardappelen met een vork en pof gedurende 60 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak ondertussen de pesto
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof.
Doe de rucola, basilicum, gemalen knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitjes in een maatbeker en mix met een staafmixer grof.
Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout.
Zet aan de kant.
En verder
Prik eens om te kijken of de aardappelen gaar zijn.
Blancheer de erwtjes en giet af.
Pel en snijd de rode ui in halve maantjes.
Afwerking
Snijd de aardappelen middendoor en leg in elke aardappel een lepel pesto.
Verdeel er de erwtjes over en werk af met rucola en rode ui.
Kruid met peper en zout.