BBQ kecapkip en worteltjes-saté met satésaus pikant en witte rijst met lente-ui

bbq_ketjapkip_worteltjes (2K)

  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 600 g schoongemaakte worteltjes of wortelballetjes
  • kerrie djawa
  • kecap asin
  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • ½ pot Conimex Satésaus Pikant
  • 1 bosje lente-uitjes
  • satéstokjes (even in water leggen)

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Pel en pers de knoflook fijn.
Verhit een scheutje wokolie in een klein groentepannetje, voeg de worteltjes, de helft van de knoflook, 1 theelepel kerrie djawa en 1 theelepel kecap asin toe, schep door elkaar en voeg een kop warm water toe.
Kook de worteltjes 5 minuten met het deksel op de pan.
Afgieten, een beetje laten afkoelen en aan 12 - 16 satéstokjes rijgen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Snijd de kipfilet in 12 plakken.
Meng 2 eetlepels kecap asin met 1 eetlepel wokolie, de rest van de knoflook en 1 theelepel kerrie djawa.
Wentel de plakken kip erdoor en laat het even intrekken.
Gril de kip en de wortelsaté op de hete barbecue of onder de grill in 6 - 8 minuten gaar.
Geregeld omkeren.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Meng de rijst met ¾ van de lente-uitjes en wat peper.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Leg de kip en de wortelsaté erbij, schep de satésaus erover en bestrooi met de rest van de lente-ui.

Op tafel
Zet voor een extra lekker knappertje smaakmaker kroepoek saté op tafel.

Lekker anders kan ook
Maak van de rijst een rijstsalade: voeg aan de rijst met lente-uitjes en peper, 5 eetlepels wokolie toe.
Roer er 10 cl sinaasappelsap, 1 eetlepel kecap manis, 2 theelepel sambal badjak, 2 eetlepels geroosterd sesamzaad en 4 eetlepels fijngehakte koriander door.
Laten afkoelen.

Bron: Conimex

Terug