Bavette met rucolasalade

Bavette met rucolasalade

  • runderbavette, ca. 150 à 200 g per persoon
  • peper & zout naar smaak
  • 100 g rucola
  • 80 g geschaafde Parmezaan
  • olijfolie
  • 2 limoenen
  • 2 eetl. grof gesneden pomodori secchi,
    (gedroogde zontomaat)

Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Zorg dat de barbecue op middelmatige temperatuur is, ca. 130 °C.
Smeer de bavette in met een dun laagje olie, niet te veel.
Leg de bavette ‘indirect’ op de grill.
Gebruik de kernthermometer en prik in het midden van het vlees.
Als het vlees op de gewenste temperatuur is, 45 °C, dan om en om boven de kolen dicht schroeien.
Leg de bavette op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 3 minuten rusten.
Bestrooi de bavette met zout en peper naar smaak.
Snijd de bavette met een scherp niet gekarteld mes op de draad in repen.
Verdeel de rucola over de borden.
Leg daarop de bavette.
Verdeel de geschaafde Parmezaan en pomodori secchi over de borden.
Besprenkel het gerecht rijkelijk met olijfolie en een paar druppels limoensap.

Bron: Vlees.nl

Terug