Aardappelspiesjes - I

vegetarisch, voor ± 8 personen

  • ± 750 g kleine krieltjes
  • zout
  • 10 cl olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • grof zeezout

Kook de krieltjes in water met zout in ± 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
Verwarm de olijfolie ± 15 minuten zachtjes met de tijm en de knoflook.
Laat dit afkoelen en bewaar het op kamertemperatuur.
Steek de krieltjes op dubbele spiesjes en rooster ze in ± 10 minuten goudbruin; keer ze halverwege.
Bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met de geurige olie en bestrooi ze voor het serveren met zeezout.

Bron: Astrid Veltman


Aardappelspiesjes - II

Aardappelspiesjes

  • 4 aardappelen
  • 2 sneden kaas
  • 2 sneden gekookte beenham
 
  • 12 zongedroogde tomaten
  • 4 appelkappers

Kook de aardappelen beetgaar en laat afkoelen.
Snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.
Snijd de ham en kaas in stukjes, even groot als de aardappelplakjes.
Steek afwisselend aardappel, ham, kaas en zongedroogd tomaatje op een houten satéprikker.
Herhaal tot heel de aardappel opgeprikt is.
Steek op het eind een appelkappertje.
Zet de spiesjes even onder de grill in de oven of op de bbq.
Let er op dat de kaas niet volledig wegsmelt.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug