Gevulde aardappelen met spek en Flandrien kaas

Gevulde aardappelen met spek en Flandrien kaas

voor 6 personen

  • 6 vastkokende aardappelen
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 20 cl crème fraîche
  • 2 lente-uien
  • 100 g Flandrien Oud, kaas geraspt
  • peper & zout

Maak de aardappelen schoon, schillen hoeft niet.
Je kan de aardappel poffen of je kan ze 10 minuten koken in water.
Laat ze na het koken afkoelen.
Snijd de aardappelen door in de helft.
Hol de aardappelen voorzichtig uit met een lepel en bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
Bewaar het kruim in een kom.
Neem een bakpan en bak de spekblokjes krokant.
Snijd de lente-ui in ringen.
Neem het kruim van de aardappel, snijd in wat kleiner en voeg de crème fraiche toe samen met de lente-ui, geraspte kaas en spekblokjes.
Roer alles goed door elkaar.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schik de aardappelen op een vuurvaste pan, die mee op de BBQ kan.
Wanneer je geen vuurvaste pan of skillet hebt kun je de aardappelen ook gewoon op het rooster leggen.
Vul de aardappelen met het mengsel.
Bak ze 20 tot 25 minuten op de BBQ, met deksel.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug