Wrap Mexicaanse stijl

voor 1 persoon

  • 75 g bruine bonen
  • 5 cherrytomaatjes
  • ½ gele paprika
  • paar takjes verse koriander
  • 1 volkoren wrap
  • ¼ avocado
  • ½ theel. zuivelspread light
  • 1 theel. geraspte 30+ kaas
  • handje spinazie
  • kruiden, komijn, chilivlokken, paprikapoeder

Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken.
Was de cherrytomaatjes, paprika en koriander.
Snijd de tomaatjes in plakjes, paprika in reepjes en de koriander fijn.
Leg de volkoren wrap op een bord en snijd aan één kant tot de helft in.
Prak de avocado en bruine bonen op aparte kwarten van de wrap.
Besmeer een kwart met zuivelspread en bestrooi met de geraspte kaas.
Beleg de andere kwart met spinazie, paprika, tomaatjes en koriander.
Garneer met kruiden.
Til een kwart van de wrap linksonder op en vouw het naar boven toe.
Vouw de dubbelgevouwen wrap naar rechts en dan naar beneden, zodat er een kwart punt ontstaat van 4 laagjes.
Verwarm de wrap voor 5 minuten in de HLF op 180°C of gebruik een tostiapparaat.

Variaties
Ook lekker om vooraf de bruine bonen met de tomatenblokjes en kruiden te verwramen in een pan.

Paprika over?
Avocado over?

Bron: Voedingscentrum

Terug