Selderij cordon bleu

Selderij cordon bleu

voor 2 porties

  • 1 knolselder
  • 4 plakjes kaas, naar keuze
  • 4 plakjes kalkoenham, of andere naar keuze
  • meel
  • 1 ei
  • paneermeel
  • zout
  • peper
  • koolzaadolie, of andere plantaardige olie

Schil de knolselder en snijd deze in 5 mm dikke plakken.
Kook de plakken in kokend gezouten water met wat citroensap gedurende ongeveer 5 minuten.
Haal ze er dan uit en laat ze afkoelen.
Snijd de ham en de kaas op de grootte van de plakjes knolselder.
Leg een plakje ham en een plakje kaas tussen de plakjes selder.
Breng de selder op smaak met zout en peper en draai hem om in bloem.
Leg het dan in het opgeklopte ei en rol het ten slotte in het paneermeel.
Besprenkel met wat olie.
Leg de selderij cordon bleus in het HLF mandje en bak hem 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hoe bruin u hem wilt hebben.
Schik en serveer met groene salade indien gewenst.

Tip
Een tartaarsaus, ketchup of een yoghurtdip gaat heel goed samen met de selderijcordon bleus.
Ook geroosterde aardappelen uit de HLF passen als bijgerecht.

Bron: ichkoche

Terug