Gevulde Franse broodjes

Gevulde Franse broodjes

  • 500 g bloem
  • 50 g boter
  • 20 cl melk
  • 50 g suiker
  • 1 pakje gist, 25 g
  • 1 mespuntje zout
  • 1 middelgroot ei
    • voor de vulling
  • 100 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 theel. kaneel

Verhit de boter en melk voorzichtig in een kleine pan en los de gist, suiker en een snuifje zout in de melk op.
Kneed het geklopte ei, de bloem en het eerder gemengde melkmengsel in een kom met een mixer tot een glad deeg.
Laat het deeg ongeveer een half uur rusten op een warme plaats.
Dek de kom hiervoor met het deeg af met een schone keukenhanddoek en plaats deze op middelmatige warmte in de oven.
Na de rustperiode het deeg nogmaals goed met de hand kneden en het vervolgens in een glad deeg rollen.
Verhit nu de boter, kaneel en suiker in een kleine pan, maar laat deze niet vloeibaar worden en meng het mengsel goed. Verdeel het suiker kaneelmengsel royaal over het gladde deeg.
Rol nu het deeg in een rol en knip er 2 cm dikke plakken van af.
Plaats een bakpapier op het rooster van de HLF en plaats de broodjes op het rooster.
Programmeer nu het bakprogramma op 180 °C en laat de grill ongeveer 15 minuten met de slakken bakken.
Na ongeveer 8 minuten bakken draait u de Franse broodjes zachtjes om met een spatel.
Haal voorzichtig de zoete broodjes uit de HLF en bestrooi ze met kaneel en suiker.

Bron: NN

Terug