|
|
Zeef het roggemeel, tarwemeel en zout samen.
Los de gist op in lauw water en roer de agavesiroop erbij.
Meng het met de bloem, voeg de olie toe en kneed het tot een glad deeg.
Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plaats gedurende ongeveer 30 minuten.
Hak de noten en zaden ondertussen grof en snijd de gedroogde vruchten in kleine stukjes.
Het deeg heeft zijn volume tijdens de rustfase gerezen.
Kneed nu de noten, zaden en de vruchten snel erdoor.
Doe het deeg direct in de bakpan van de HLF of vorm het eventueel in een brood en plaats het op bakpapier op de roosterinzet, dek het af en laat het nog 15 minuten rijzen.
Bak het brooddeeg 5 minuten lang bij 200 °C in de HLF.
Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180 °C en bak nog eens 55 minuten.
Dit zal de korst nog knapperiger maken.
Bestrijk het brood af en toe met een beetje water, zodat de korst mooi glanst.
U kunt het brood ook bereiden met esdoornsiroop in plaats van agavesiroop.
Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche